„COPPÉLIA“
ballet by Léo Delibes
Children’s classical ballet school “Classica” – Veliko Tarnovo
11 July (Mon) / Tsarevets Fortress – 21:00

Детска балетна школа “Класика” при НЧ “Надежда 1869”-Велико Търново ще представи балета “Копелия”, по музика на Лео Делиб, постановка на хореографа Марин Удварев.
Събитието е част от фестивала “Сцена на вековете – Поглед от бъдещето” и се осъществява с подкрепата на община Велико Търново.
Малко градче в Галиция. Сванилда очаква своя годеж с Франц, но е разтревожена от вида на красиво непознато момиче, което често стои на прозореца на съседна къща и привлича вниманието на нейния любим. Решена да разбере коя е съперницата и, вечерта заедно с приятелките си влизат тайно в къщата. Момичето се оказва механична кукла с човешки размери, която може да се движи. Нейният създател Копелиус замисля, чрез магия, да вземе душата на Франц, за да превърне Копелия в живо същество, но Сванилда и нейните приятелки успяват да му попречат.
На сцената повече от 50 деца от школата ще покажат уменията си в балетното изкуство.
Главната роля на Сванилда е поверена на Магдалена Христова, а за Франц, хореографът Марин Удварев е поканил гост – премиер солистът на Старозагорска опера и балет Фиорди Лоха.
В ролите на Копелиус и куклата Копелия ще се преобразят Росен Денчев и Василка Велкова.
Специално за постановката , школата е подготвила 90 прекрасни костюма, дело на Надежда Николова, както и прекрасни нови декори и мултимедия.
Спектакълът е с вход – свободен.

PROGRAM 2022
open-air stage in Tsarevets Fortress
„PILATE’S DREAM“
„ANNA KARENINA“
„ERNANI“
„AMADEUS“
„A NIGHT UNDER THE STARS WITH VIENNA SCHÖNBRUNN ORCHESTRA“
„ROMEO AND JULIET“
„MARÍA DE BUENOS AIRES“
STAGE OF THE AGES – A LOOK INTO THE FUTURE
„COPPÉLIA“
„THROUGH THE LOOKING GLASS“
„THE HIDDEN GIFT“