„КОПЕЛИЯ“
БАЛЕТ ПО МУЗИКА НА ЛЕО ДЕЛИБ
ДЕТСКА ШКОЛА ЗА КЛАСИЧЕСКИ БАЛЕТ „КЛАСИКА“ – ВЕЛИКО ТЪРНОВО
11 август (понеделник) / крепост царевец – 21:00 ч.

Детска балетна школа “Класика” при НЧ “Надежда 1869”-Велико Търново ще представи балета “Копелия”, по музика на Лео Делиб, постановка на хореографа Марин Удварев.
Събитието е част от фестивала “Сцена на вековете – Поглед от бъдещето” и се осъществява с подкрепата на община Велико Търново.
Малко градче в Галиция. Сванилда очаква своя годеж с Франц, но е разтревожена от вида на красиво непознато момиче, което често стои на прозореца на съседна къща и привлича вниманието на нейния любим. Решена да разбере коя е съперницата и, вечерта заедно с приятелките си влизат тайно в къщата. Момичето се оказва механична кукла с човешки размери, която може да се движи. Нейният създател Копелиус замисля, чрез магия, да вземе душата на Франц, за да превърне Копелия в живо същество, но Сванилда и нейните приятелки успяват да му попречат.
На сцената повече от 50 деца от школата ще покажат уменията си в балетното изкуство.
Главната роля на Сванилда е поверена на Магдалена Христова, а за Франц, хореографът Марин Удварев е поканил гост – премиер солистът на Старозагорска опера и балет Фиорди Лоха.
В ролите на Копелиус и куклата Копелия ще се преобразят Росен Денчев и Василка Велкова.
Специално за постановката , школата е подготвила 90 прекрасни костюма, дело на Надежда Николова, както и прекрасни нови декори и мултимедия.
Спектакълът е с вход – свободен.

Снимки от представлението