Scroll Top
Organizators_Logos-2023
СЦЕНА НА
ВЕКОВЕТЕ
2023

2 СЦЕНИ   /   15 ПОСТАНОВКИ   /    ПОВЕЧЕ ОТ  315 УЧАСТНИЦИ

01_INDEX_LeftPic_bg-2023-B
за фестивала

„СЦЕНА НА ВЕКОВЕТЕ“ 2023

Девет трупи ще представят девет впечатляващи заглавия на Летен оперен фестивал „Сцена на вековете“2023 . На откритата сцена в историческата крепост Царевец със свои спектакли ще гостуват оперите от Бургас, Варна, Стара Загора, Русе и Пловдив и Музикално-драматичен театър „Константин Кисимов“.
За първи път във Велико Търново и в България ще гастролира Национална опера Букурещ (Румъния), а новото българско допълнение към трупите-участници ще е Национален музикален театър „Стефан Македонски“.
На втората фестивална сцена в Летния театър ще звучи симфонична музика и ще бъдат представени спектаклите за детска и младежка аудитория от програмата „Сцена на вековете: Поглед към бъдещето“.
Летен оперен сезон „Сцена на вековете“ е най-успешния и дългогодишен културен продукт на Старата столица. Организира се от Община Велико Търново с подкрепата на Регионален исторически музей-Велико Търново и Общинска туристическа агенция „Царевград Търнов“ и е носител на престижния лейбъл „Европа за фестивалите. Фестивалите за Европа“ 2022-2023.

КОГА
8 юли – 12 септември 2023
от 21:00 часа
КЪДЕ
Велико Търново
Хълм "Царевец", Летен театър
Програма

Девет трупи представят девет впечатляващи заглавия
на „Сцена на вековете“ 2023

БИЛЕТИ

Билети в  www.eventim.bg и в Туристическите информационни центрове на ул. “Христо Ботев” № 5 и на пл.”Цар АсенI” във Велико Търново.

Ценови категории
Цените на билетите за всеки спектакъл от програмата са обявени в сайта на Ивентим.
НОВИНИ
Турнето на мултимедийната фантазия „Властелинът на пръстените“ стартира от Велико Търново
За първи път операта „Дон Жуан“ в Двореца на Царевец
Сопраното Русалина Мочукова за първи път в ролята на Тоска в родния си град Велико Търново
фестивалЪТ през годините