Държавна опера-Пловдив гостува с международната балетна продукция „Ана Каренина“

На 16 юли, събота, Държавна опера-Пловдив гостува на Летен оперен сезон „Сцена на вековете“ с международната балетна продукция „Ана Каренина“.  Представлението на откритата сцена на крепостта Царевец във Велико Търново е с начален час 21,00.

Драматичният сюжет по романа на Лев Толстой е разказан на фона на едни от най-красивите произведения на Пьотър Илич Чайковски. Музикалната партитура на балетния спектакъл включва части от Симфонии N 5 и N 6 и Концерт за цигулка и оркестър.

Спектакълът е на световноизвестния хореограф Лео Муич,  чиито постановки са играни на най-големите сцени в Европа , Америка и Япония. Артистът разказва “Ана Каренина” в традициите на неокласическия балет с абстрактни движения, изразена честота и индивидуалност, но верен на сюжетните моменти.  Постановъчният екип е от Хърватската опера в Загреб, който умело адаптира зимния сюжет на Толстой на монументалната сцена в Двореца на Царевец.

Гост-солисти в представлението ще са Марта Петкова, Никола Хаджитанев и Емил Йорданов – премиер солисти на Национален балет София.