Международен оперен конкурс във Велико Търново?

Велико Търново има потенциала и традициите, за да стане сцена на международен оперен конкурс. Около тази идея се обединихме със световната оперна прима Красимира Стоянова, която е родена в нашия град. Организацията на подобно събитие отнема около година, а то би добавило още стойност към облика на Старата столица като утвърдена и съвременна сцена за класическа музика, опера и балет.
Именно във Велико Търново се провежда първият в България майсторски клас на Красимира Стоянова, който съпътства летния оперен фестивал „Сцена на вековете“. Тази вечер в 19,00 ч. в МДТ „Константин Кисимов“ е галаконцертът на младите оперни певци от България, Австрия и Северна Македония, участващи в класа на Красимира Стоянова. Входът е свободен.
Красимира Стоянова е сред най-известните ни съвременни оперни певици. Международната й кариера я отвежда в най-престижните оперни къщи и концертни зали в целия свят – Виена, Лондон, Милано, Ню Йорк, Берлин, Мюнхен, Залцбург, Токио, Буенос Айрес и др. Оперната прима е носител е на редица престижни награди и записани музикални продукции с най-прочутите световни оркестри.