“Сцена на вековете” с нов, важен партньор!

Летният сезон на българските оперни театри „Сцена на вековете” ще бъде популяризиран по всички медийни канали на Българската телеграфна агенция както в България така и в чужбина на английски език. Това предвижда партньорското споразумение между Агенцията и Община Велико Търново, което днес подписахме заедно с генералния директор на БТА Кирил Вълчев.
Една от целите е да се популяризира фестивалът чрез уникалния канал на БТА на английски език, който единствен в България предава денонощно информация за целия свят, посочи Кирил Вълчев.
Фестивалът датира от 1985 година, а през 2008 година го възстановихме след 21-годишно прекъсване. Оттогава всяка година крепостта Царевец е сцена за българските оперни театри, поставени са над 90 заглавия, привлекли многобройна публика от цяла България и чужбина. Това лято „Сцена на вековете“ започва на 3 юли и ще продължи чак до септември с наситен календар и поредица от съпътстващи събития.
От 2015 година „Сцена на вековете“ е част от платформата на Европейската фестивална асоциация. Уверен съм, че партньорството между БТА и община Велико Търново ще продължи да се надгражда и в сферата на културно-историческото наследство.