„THE NUTCRACKER“
a fairy ballet by Pyotr Tchaikovsky,
Children’s classical ballet school “Classica” – Veliko Tarnovo
5 July (Mon)

Постановка – Марин Удварев
В ролите:
МАША – Магдалена Христова
МАЛКА МАША – Нели Тончева
ПРИНЦ ЛЕШНИКОТРОШАЧ – Фиорди Лоха (гост -премиер солист на Старозагорска опера и балет)

“Сцена на вековете – Поглед към бъдещето” е специалният нов модул на фестивала насочен към детката и младежка аудитория.
Първият спектакъл от тази програма е на Балетна школа “Класика” с хореограф и балетен педагог Марин Удваре.

Школата е създадена в началото на 2019 г. към в НЧ” Надежда -1869″, Велико Търново и в нея се обучават 50 деца, в четири групи, на възраст от 4 до 18 години.

Детския балетен спектакъл “Лешникотрошачката” по нищо не отстъпващ на спектаклите, представяни от големите театри. Децата работят усилено върху постановката повече от година.
На сцената повече от 50 деца от школата ще покажат уменията си в балетното изкуство. Главната роля на Принцеса Маша е поверена на Магдалена Христова, а за Принца Лешникотрошач, хореографът Марин Удварев е поканил гост – премиер солистът на Старозагорска опера и балет Фиорди Лоха. В ролята на малката Маша ще се преобразят Нели Тончева .
Специално за балета на Царевец школата е подготвила 110 прекрасни костюма, дело на Надежда Николова и Олга Атрошенко.
“Лешникотрошачката” е историята на едно момиченце – Маша, което напразно очаква своя коледен подарък в празничната нощ. Когато получава лешникотрошачка – войник в красива униформа, тя още не знае, че й предстои вълшебно пътешествие, в което ще воюва с цяла армия мишки и техния цар, че играчката ще се превърне в прекрасен принц, който ще я отведе при танцуващите кукли и снежинки, а накрая всичко ще се окаже един приказен сън.

PHOTOS OF PERFORMANCE
FESTIVALS IN THE YEARS

2021

StageOfTheAges_Over-the-Years_EN-Pic

2020

StageOfTheAges-2020_Tumb-WEB

2019

StageOfTheAges-2019_Tumb-WEB