Scroll Top

Сопраното Русалина Мочукова за първи път в ролята на Тоска в родния си град Велико Търново

На 15 юли гостите и жителите на старопрестолната столица ще имат възможността да аплодират в ролята на Тоска израсналата във Велико Търново оперна певица Русалина Мочукова. Очарователното сопрано е солистка на Старозагорската опера, а ролята на Тоска се превърна /веднага след зашеметяващ й дебют миналата година/ в нейна визитна картичка.
Певицата не крие вълнението си, че ще пее пред родната търновска публика в толкова любима роля и ще стъпи на респектиращата историческа сцена, която със своите автентични крепостни стени ще се превърне в естествен декор на драматичния сюжет на великото оперно произведение.
В ролята на Марио Каварадоси ще й партнира блестящият тенор Ивайло Михайлов, а в ролята на барон Скарпия гостува световно признатият румънски баритон Йонуц Паску. В останалите роли зрителите ще видят солистите на Старозагорската опера Александър Марулев /Анджелоти/, Иван Кабамитов /Клисар/, Ивайло Йовчев /Сполета/. Участват още хор, оркестър, деца от Детско-юношеската студия за опера и балет, представители на Прабългарската школа за оцеляване „Бага-Тур”. Диригент ще е маестро Владимир Бошнаков, хормайстор – Младен Станев.