Scroll Top

Два концерт на Vienna Schönbrunn Orchestra на Царевец

С два концерта на световноизвестния оркестър на двореца Шьонбрун започва програмата за месец август на Летен оперен сезон „цена на вековете“ 2022.

Виенските музиканти ще излязат на откритата сцена в Двореца на крепостта Царевец във Велико Търново на 5 и 6 август от 21,00 часа. Те ще изпълнят хитове на класическата музика като “Радецки марш”, валса “На тихия син Дунав”, части от оперетите “Прилепът” и “Цигански барон” и още вълнуващи творби на Моцарт, династията Щраус и техни съвременници.

В продължение на два часа и половина 24 музиканти и 2-ма солисти ще оставят без дъх запленената публика, а допълнителното светлинно-визуално шоу ще допълни магията на програмата  “Нощ под звездите с Vienna Schönbrunn Orchestra”, която е специално направена за българската публика.

Оркестърът на двореца Шьонбрун – Виена е реномиран камерен оркестър с международна популярност, който пресъздава музикално блясъка и романтиката на имперска Виена. Диригент е  Гуидо Манкузи, потомък на известна музикална фамилия, а концертмайстор на интернационалния състав на оркестъра е пловдивчанката Таня-Джарова-Салустио. След Велико Търново лятното турне на музикантите ще премине през Вана и София.